Devleti arkasına alan Hiranur Vakfı’ndan istismar savunması: Aile içinde

Devlet kurumlarıyla ilişki içinde olan Hiranur Vakfı, Onursal Başkanı Gümüşel’in altı yaşındaki kızını evlendirip cinsel istismara yol açmasına dair olayın gün yüzüne çıkmasının ardından ‘aile içinde’ savunması yaptı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı, Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken evlendirmesi ve çocukluğu boyunca istismarına yol açmasıyla ilgili açıklamasında, “vakanın aile içerisinde yaşandığını” belirtti. Vakıf, “hukuk sistemine güvendiklerini” de vurguladı.

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Gümüşel’in kızı H.K.G.’in, babasının kendisini altı yaşındayken, o dönem 29 yaşında olan Kadir İstekli ile imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olduğunu yazmıştı.

Davanın duyulması sonrası Gümüşel’in isminin geçtiği metinleri internet sitesinden çıkaran vakıf, açıklamasında da “Hukuk sistemimize güveniyoruz ve mahkemenin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vakfın açıklamasında, “Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden bir kurumu karalamaya çalışmak ve İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmak en hafif tabirle kötü niyettir. Hiranur Vakfı olarak hiçbir kötü niyetin parçası olmayacağız ve Allah’ın izniyle faaliyetlerimize aynı inanç ve azimle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cemaatler ile devlet el ele

Öte yandan, Hiranur Vakfı’nın valiliklerden kaymakamlıklara ve belediye başkanlarına kadar birçok devlet kurumuyla işbirliği içinde olduğu ortaya çıktı. BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, vakıf Urfa Valiliği ile birlikte ortak eğitim çalışmaları yapıyor, valilik ile birlikte Suriye’den öğrenci getiriyor.

Vakfın geçen yıl düzenlediği ve ‘icazet töreni’ adını verdiği etkinliğe hem devlet yetkilileri hem de AKP’liler katılmış. Törende hem Sancaktepe Kaymakamı hem de Sancaktepe Belediye Başkanı yer almış.

Habere göre, vakfa öğrenci getiren otobüsler de belediyeler tarafından karşılanıyor.

Vakıf üyelerinin, 2017 yılında İstanbul Sancaktepe’de bulunan bir imam hatip ortaokuluna giderek ders verdiği de belirtildi.

HABER MERKEZİ

#Devleti #arkasına #alan #Hiranur #Vakfından #istismar #savunması #Aile #içinde

EN SON EKLENENLER