Amed Tabip Odası’nda Fincancı duruşmasına çağrı

Amed Tabip Odası Fincancı’ya özgürlük talebiyle 1 Aralıktan beri sürdürdükleri eylemlerinde Finacancı’nın yarınki duruşmasına katılım çağrısı yaptı

Amed Tabip Odası, Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına ilişkin araştırma yapılmasını istediği konuşmasından dolayı tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük talebiyle 1 Aralıkta başlattıkları nöbeti 4’üncü haftasında da sürdürdü.

Nöbet eylemi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üye ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Eylemde konuşan Amed Tabip Odası üyesi Vedat Yurttaş, Finacancı’nın yarınki duruşmada serbest bırakılacağına dair umudunu dile getirerek “Şebnem Hoca, uzmanlığına dayanan bir soruya, inancına ve bilgisine dayanarak cevap verdi. Bundan dolayı problem yarattılar. Bu büyük bir çaresizliktir” ifadelerini kullandı.

‘Söylemlerin altına imza atmamızı atıyoruz’

Ardından söz alan Amed Tabip Odası üyesi Serhat Balacan, Fincancı’yı sahiplendiklerini vurgulayarak “Şebnem hocayı hem meslektaşımız olarak hem de bir yoldaşımız olarak görüyoruz. Hem söylemleriyle hem açık yürekli duruşuyla bizlere bir yol açtı. Hepimizin burada bulunuşumuzun sebebi de aslında bu söylemlerin altına imza atmamızdır. Bu durumu bir hukuksuzluk olarak nitelendiriyoruz. Ama hakikate saldırı da var. Bu temelde aslında hem bu hakikati sahiplenişimizi hem de Şebnem Hocayı sahiplenişimizi bir kere daha belirtmek isterim. Umarız yarın serbest kalacaktır ve tekrar yan yana mücadeleye devam edeceğiz diye umuyoruz” diye belirtti.

DİSK Amed Bölge Temsilcisi Hasan Hayri Eroğlu, yarın gerçekleşecek olan duruşmaya ilişkin de “Şebnem hoca bilim insanı. Bir iddianın araştırılmasını istedi, doğal olarak bir bilim insanından da bu beklenirdi. Yarın duruşması olacak. Umarız yarın özgür olur ve tekrar kaldığı yerden devam eder, aramızda görürüz kendisini” dedi.

AMED

#Amed #Tabip #Odasında #Fincancı #duruşmasına #çağrı

EN SON EKLENENLER