HDP Gençlik Meclisi: Tecrit insanlık suçudur

HDP Gençlik Meclisi’nin 3’üncü Konferansı Amed’de yapıldı. Konferansa katılan milletvekili Dersim Dağ konuşmasında ‘Sayın Abdullah Öcalan fiziksel özgürlüğüne kavuşacaktır’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi 3’üncü Konferansı “Örgütlü gençlikle özgür geleceğe” şiarıyla başladı. Amed’in Kayapınar İlçesi’nde bulunan Kaplan City’de yapıldı. Konferansa çevre illerden çok sayıda genç katıldı.

Konferansa HDP Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy, Zeyyat Ceylan ve milletvekili Murat Sarısaç katıldı. Konferansta sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehit namirin” ve “Bijî berxwedana zindana” sloganları atıldı.

Dağ: Üniversiteler direnişin kalesi

Konferansta HDP Gençlik Sözcüsü milletvekili Dersim Dağ, gençlere hitaben bir konuşma yaptı. Dağ, “Bugün görüyoruz ki nerde gençlerin ve Kürtlerin kazanımı varsa ona saldırıyorlar. Üniversiteler gençler için yaşam alanı olmuşken her konuda baskı yapılıyor. Bu mücadele üniversitelerde İbrahim’lerden, Haki’lerden başladı. Üniversitelerden liselere kadar sokaklara kadar direniş devam ediyor ve edecek” dedi.

‘Barışı ve özgürlüğü getireceğiz’

Paris’te dün yaşanan katliama değinen Dağ, “Paris’te üç arkadaşımız katledildi. Üç arkadaşımızı burada anıyoruz ve onlara söz veriyoruz; bu ülkeye barışı ve özgürlüğü getireceğiz. Diaspora’da, Başur’da, cezaevlerinde her yerde direnişimizi sürdüreceğiz. Tecrit nasıl her yerde ise direnişte her yerdedir. İmralı’da tecrit ve işkence nasıl başladıysa direnişte sürüyor. Söz veriyoruz,  Kürt Halk Önderi Öcalan şahsında Kürt halkını özgürleştireceğiz. Ne olursa olsun, sonuç başarı olacak ve biz kazanacağız” diye konuştu.

Sarısaç: Genç başaracağız

Sonrasında söz alan Wan milletvekili Murat Sarısaç, “Mecali kalmamış diyenler bu salondaki gençlere baksınlar, kalmış mı kalmamış mı? Bu salonda tek mesaj var, hem düşmana hem dosta, genç başladık genç başaracağız” dedi. Sarısaç konuşmasının devamında,  “Özellikle Kürdistan’ da özel savaş politikaları, bağımlılıkla gençleri yozlaştırmaya çalışıyorlar. Fuhuş organizasyonu devletten bağımsız değil. HDP Gençliği bu bağımlılık karşısında müthiş direniyor. Gençlikle beraber bu zulümlerin hesabını soracağız” diye belirtti.

‘Tecrit bir insanlık suçudur’

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösteren Sarısaç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sadece Kürtlerin değil halkların önderi olan Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride çok daha derinlikli bakmalıyız. Tecrit bir insanlık suçudur. İmralı’da uygulanan düşman hukuku yasal formlarla açıklanmayacak bir durumdadır. 50 yıllık Sayın Öcalan’ın direniş tarihinde, bir sözünün bile barışın kapılarını açtığını gördük. Ne zamanki İmralı kapıları kapandı, tecrit yoğunlaştı o zaman savaş kapılarının açılmasına neden oldu. Sayın Öcalan sadece bir şahıs değil, 50 yıllık mücadele tarihinde Kürtleri yeniden yaratan biridir. Sayın Öcalan fiziksel özgürlüğüne mücadelemizle kavuşacaktır.

AMED

#HDP #Gençlik #Meclisi #Tecrit #insanlık #suçudur

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER