Bozdağ’a çağrı: İmralı hukuksuzluğundan vazgeçin

HDP Milletvekillerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrite karşı başlattıkları eylemde konuşan HDP Sözcüsü Günay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ‘hukuksuzluktan vazgeçin’ çağrısı yaptı

Ağır tecrit altında İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan için Adalet Bakanlığı önünde eylem başlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, eylemlerine bugün de devam etti. Milletvekilleri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle Meclis Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanlığı’na yürüyüş yaptı.

Meclis kapısında Ankara Emniyeti tarafından engellenen HDP Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muazzez Orhan, Abdullah Koç ve Kemal Peköz burada bir açıklama yaptı.

‘Tecrit tam da bu’

HDP Sözcüsü Ebru Günay, İmralı tecridine karşı Adalet Bakanlığı önünde nöbet eyleminde olduklarını belirterek, “Tam da itiraz ettiğimiz tecrit, işte bu. Meclis kapısında milletvekillerinin, yani halk iradesinin engellendiği, Adalet Bakanlığı’nın, adaletin tesisindeki asıl sorumluya sorumluluğunu hatırlatmak istemek, engellenmenin gerekçesi. Adaletin olmadığı, halkın iradesinin engellendiği, bir Türkiye gerçeği fotoğrafıyla karşı karşıyayız” dedi.

Adalet Bakanı’na çağrı

İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle daha önce birçok kez başvuruda bulunduklarını anımsatan Günay, “Hala hiç bir talebimize cevap verilmiş değil. Hala avukatların hiç bir görüş başvurusuna cevap vermemiş bir Adalet Bakanlığı söz konusu. Buradan bir kez daha Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sesleniyoruz: Türkiye’deki her bir cezaevinin sorumluluğu sizin yetki alanındadır. Bir cezaevindeki her hukuksuzluktan başta siz olmak üzere bakanlığın her bürokratı sorumludur” dedi.

Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam

Günay, avukat-müvekkil görüşmesinin engellenmesiyle Anayasa’nın ayaklar altına alındığını ifade ederek,”Sayın Öcalan ile gerçekleşecek olan her görüşme, bu ülkede barışa, demokrasiye ve özgürlüğe hizmet edecektir. Biz bunun için buradayız. Bu sorumluluğu size de hatırlatıyoruz. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi tesis etmek hepimizin sorumluluğudur. Bunun yolu da açık nettir: İmralı’da Sayın Öcalan’ın başta avukatlarıyla olmak üzere dış dünya ile bağlantısının sağlanması ve tecridin ortadan kaldırılmasıdır. Bizler tecrit kaldırıldığında ülkede nasıl bir demokratik ve barışçıl ortamın tesis edildiğini geçmişte deneyimleyerek gördük. Bunu yeniden deneyimlemek istiyoruz” diyerek, “Buradan bir kez daha çağrımızı tekrar ediyoruz, hukuksuzlukta, adaletsizlikte ısrar etmeyin, İmralı’da aile ve avukat görüşlerinin gerçekleşmesi için bir an önce adım atın. Bizler sonuç alıncaya kadar mücadeleye ve Adalet Nöbeti’ne devam edeceğiz” dedi.

ANKARA

#Bozdağa #çağrı #İmralı #hukuksuzluğundan #vazgeçin

EN SON EKLENENLER