Elçi suikastı itiraf etti bakanlık korudu

Gazeteci Nagihan Akarsel’in katledilmesini ‘PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir’ diyerek itiraf Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’a bakanlık sahip çıkarak, aynı cümleleri tekrarladı

Federe Kurdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde 4 Ekim’de katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi Editörü akademisyen-gazeteci Nagihan Akarsel’in katilinin Türkiyeli olduğu ortaya çıktığı gibi , Türk yetkililerin suikastın itirafına ilişkin değerlendirmeleri sürüyor.

Elçiden itiraf açıklaması

Akarsel’in katledilmesine dair konuşan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney, katliama ilişkin sorulan soruya “PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir” diyerek yanıt vermiş ve katliamı itiraf etmişti.
Ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha (Urfa) Milletvekili Ayşe Sürücü ise 10 Ekim’de Güney’in bu açıklamasına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi verdi.

Sürücü Meclis’e taşıdı

Sürücü önergede, “Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’in Nagihan Aksel’i terörize eden açıklaması neye dayanarak yapılmıştır? Ali Rıza Güney yapılan suikast ile ilgili hangi bilgilere sahiptir? Bir kadın gazetecinin öldürülmesi hakkında hedef alıcı bir yerden yapılan bu açıklamaya dair bir soruşturma açılacak mıdır? Konu hakkında bir açıklama yapılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

Bağlamından koparıldı deyip aynı cümleleri kurdu

Sürücü’nün önergesine cevap veren Dışişleri Bakanlığı suikastı savunmaya deva etti. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü, “Bağdat Büyükelçimiz, Erbil’de bir vize merkezimizin açılış etkinliği sırasında düzenlenen basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, PKK terör örgütüyle mücadelemiz hakkında görüşlerimizi paylaşmıştır” dedi. Yanıtın devamında ise şunlara yer verildi: “Söz konusu açıklamaların belli bir bölümünün bağlamından kopartılarak farklı bir yanıt verildiği izlenimi yaratılacak şekilde sosyal medyaya kasti şekilde yansıtıldığı görülmektedir. Türkiye, PKK terör örgütüyle mücadelesini ülkemizde ve sınırlarımızın ötesinde kararlılıkla yürütmektedir. Ulusal güvenliğimizi ve vatandaşlarımızı tehdit eden terör örgütleriyle mücadelemiz gelecekte de kararlı biçimde sürdürülecektir. Ülkemizi ve devlet görevlilerimizi karalama maksatlı propaganda ve çarpıtmalara ihtiyatla yaklaşılmalı, terör örgütlerinin bu tür çabalarına alet olunmamalıdır” denildi.

RIHA

#Elçi #suikastı #itiraf #etti #bakanlık #korudu

EN SON EKLENENLER