Kadınlar yarın eylemde: Gelin yan yana duralım

2022 yılını direnişle kapatan kadınlar 2023 yılına da direnişle giriyor,
Kadınlar yarın eylemde: Gelin yan yana duralım oluşumu, yarın Kadıköy ilçesi Beşiktaş İskelesi’nde ‘Kadınların isyanı değiştirecek’ diyecek

Kadın kazanımlarına ve kadınlara yönelik saldırıların artmasına karşı 2022 yılını direniş yılı yapan kadınlar 2023 yılı için de direnişe hazırlanıyor. İstanbul’da birçok kadın örgütünü bünyesinde bulunduran Kadınlar Birlikte Güçlü oluşumu, 8 Ocak Pazar günü Kadıköy ilçesi Beşiktaş İskelesi’nde “Kadınların isyanı değiştirecek” şiarıyla yeni yılın ilk kapsamlı eylemini düzenleyecek.

Taleplerimiz haykıracağız

Yapılacak eyleme dair Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Rukiye Adıgüzel’e Kadınlar Birlikte Güçlü’den İrem Gerkuş ve Tülay Korkutan katılım çağrısı yaptı.

Eylem kararından önce AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca kadın politikalarının tartışıldığı toplantılar aldıklarını belirten Gerkuş,bu eylemle yeni mücadele hattının startını vereceklerini belirtti. Gerkuş, yeni yılda kadınların bir araya gelmesinin zorunluluğuna işaret ederek, “Pankartlarımıza bu seneye dair umutlarımızı ve mücadelemizi daha fazla büyüten sözlerimizi yazdık. 8 Ocak’ta ‘Kadınların isyanı değiştirecek’ pankartı etrafında bir araya gelerek taleplerimizi bir kez daha duyurmayı planlıyoruz” dedi.

Kadınları isyan etmeye çağırıyoruz

Geride bıraktıkları yılın tam bir şiddet ve katliam yılı olduğunu dile getiren Gerkuş, yeni yıla ilişkin, “Kadınlar olarak, sokakları biraz daha güvenli kılan, birbirimizden güven aldığımız ve sokakta olmanın, bir şey talep etmenin, sözümüzü söylemenin, özgür bir hayatı istemenin suç olmadığını tekrar hatırlayacağımız bir sene hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Mücadeleyi büyüttükleri ve birbirlerinden güç aldıkları bir ortamı kurmaya çalışmak için bu tür eylemler düzenlediklerini ifade eden Gerkuş, “Tüm kadınları bunu daha da büyütmeye çağırıyorum. Birbirimizden umut ve dayanışma almaya çok ihtiyacımız var. Kadınları isyan etmeye çağırıyorum ”dedi.

Kadınlar sözünü söyledi

Korkutan ise, kadınlar için zor bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, tüm eylem ve etkinliklerin kadınlar için yasaklı bir yıl olduğunu buna rağmen kadınların sokakları terk etmediğini vurguladı. Korkutan, “Aslında kadınlar tüm bu saldırılara rağmen sokaktaki varlığını hep sürdürdü. Hep ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ dedi. Erkek devlet şiddetine karşı sözünü esirgemedi. En son 25 Kasım’da yılı kapatırken de, valilikler, kaymakamlıklar yasak çıkardı. Ama kadınlar yine sözünü söyledi” dedi.

Yan yana geleceğiz

2023 yılını isyanla karşıladıklarını belirten Korkutan, “Biz şu an faşist bir iktidarla karşı karşıyayız. Tüm bu saldırıların karşısında ‘Kadınların isyanı değiştirecek, dönüştürecek’ diyoruz. Buna inanıyoruz. Bunun için de 8 Ocak’ta yan yana geleceğiz. Sözümüzü söyleyeceğiz. Tüm kadınları yan yana getireceğiz ve sözümüzü ortaklaştıracağız. Aslında bizim dosta düşmana göstereceğimiz kadın isyanıyla bu yıla giriyoruz” diyerek katılım çağrısı yaptı.

İSTANBUL

#Kadınlar #yarın #eylemde #Gelin #yan #yana #duralım

EN SON EKLENENLER