Tutuklu gazeteciler: Gazeteciler hem çalışmıyor hem özgürlükleri alınmış durumda

Ekim ayında işkence ile gözaltına alınıp tutuklanan JİNNEWS Habibe Eren ve Öznur Değer, özgür basın geleneğini özgür kalemlerle sürdürmeye devam ettiklerini söyledi

Kurdistan ve Türkiye’de 87 gazeteci 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü cezaevinde karşılarken yüzlercesi de sahada engellemeler ve baskılarla karşılıyor. 25 Ekim’de işkence gözaltına alınıp 29 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteci arasında bulunan Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, 10 Ocak vesilesi ile tutsak kadın gazeteciler adına mesaj gönderdi.

Çalıştırılmak istenmiyoruz

Değer, 10 Ocak’ı çalıştırılmak istenmeyen gazeteciler olarak cezaevinde karşıladıklarını söylerken, şu mesajı verdi: “Sansürün yasallaştığı günden bu yana basın üzerindeki baskılar ayyuka çıkmış. Bizler de halkın özgür haber alma hakkına erişebilmesi için mücadele yürüten özgür basın emekçileri olarak bize yöneltilen tüm saldırı oklarını bulunduğumuz koğuşta, hücrelerde bertaraf ediyor ve özgür basın geleneğini özgür kalemlerle sürdürmeye devam ediyoruz. Tüm düşüncelerin, kalemlerin sansürsüz ifade bulacağı ana dek özgürlük mücadelemizi bulunduğumuz her alanda sürdüreceğiz. 87 gazetecinin cezaevinde karşıladığı bugün için gazetecilik mesleğine, halkın özgür haber alma hakkına erişebilmesi için toplumsal duyarlılık çağrısında bulunuyoruz.”

Mesleğe sahip çıkma çağrısı

Eren’in de gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Özellikle son süreçte 10 Ocak pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü gazeteciler hem çalışamıyor hem de özgürlüklerinden mahrum… Ancak tüm bu engellere ve baskı politikalarına rağmen gazeteciliği, halkın yararına ve gerçekliğin açığa çıkması için yapanlar var. Tüm kesimlerin bunun bilincinde olarak hem kendileri hem toplum için gazeteciliğe sahip çıkmaları önemli.”

ANKARA

#Tutuklu #gazeteciler #Gazeteciler #hem #çalışmıyor #hem #özgürlükleri #alınmış #durumda

EN SON EKLENENLER