Ferit Şenyaşar: Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz

Annesiyle adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, tutuklu kardeşinin tahliyesi gerçekleşene kadar adliye önünden ayrılmayacaklarını vurguladı

Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 681’inci gününde.

Pirsûs ilçesindeki evinden Urfa Adliyesi önüne gelen aile, nöbetine devam etti. Ferit Şenyşar, 2’si tutuklu 19 kişinin Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı “Hastane Katliamı” davasının dün görülen ilk duruşmasına dair Mezopotamya Ajansı’na konuştu.

Taleplerinden birinin Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan katliama dair yargılamanın başlatılması ve tutuklu kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın tahliye edilmesi olduğunu hatırlatan Şenyaşar, duruşmaya ilişkin şunları söyledi: “İddianame Urfa’da hazırlandı ve iddianame failleri, sanıkları aklamaya yöneliktir. Tanıkların ifadelerine göre de orada bir insanlık suçu işlenmiştir ama kimsenin adı geçmiyor” diye belirtti.

‘Sağlık Bakanlığı ilk defa taraf oldu’

Davadaki en büyük gelişmenin 4 buçuk yıl sonra açılan davaya Sağlık Bakanlığı’nın da taraf olması olduğunu ifade eden Şenyaşar, “Sağlık Bakanlığı yetkilileri duruşmada yanımızda oturdu. Hastane içinde yapılan tahribat, hastane içindeki ambulans görüntülerinde camların parke taşlarıyla kırılmasıyla ilgili şikayette bulundular. Sağlık Bakanlığı ilk defa davaya taraf oldu, bu bizim için umut verici bir gelişmedir.”

Umutlu olduklarını söyleyen Şenyaşar, şöyle devam etti: “Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. İkinci talebimiz kabul edilmeyene kadar da adliye önünden ayrılmayacağız. Eğer tutuklu kardeşimiz de serbest bırakılırsa nöbeti sonlandırıp, hukuki süreci avukatlarımızla beraber devam ettireceğiz.”

RIHA

#Ferit #Şenyaşar #Adalet #istemekten #vazgeçmeyeceğiz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER