Özgür Gündem dağıtımcısı Karaağar anıldı

Wan’da 1993’te katledilen Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, mezarı başında anıldı

Wan’da 19 Ocak 1993’te katledilen Özgür Gündem gazetesi dağıtımcısı Orhan Karaağar, katledilişinin 30’uncu yılında Wan’ın Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), tarafından düzenlenen anmaya çok sayıda kişi ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan Milletvekili Muazzez Orhan katıldı.

Baskılar sürüyor

Anmada konuşan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Adnan Bilen, “Orhan 30 yıl önce sokak ortasında katledildi. Katledileceğini bile bile gazeteyi dağıtmaya devam etti. Karaağar, devletin yetiştirdiği kontralar tarafından katledildi. O günden bugüne Özgür Basın çalışanları baskılara maruz kalmaya devam ediyor. Geçen sürede sadece yöntem değişti” dedi.

Bizi öldürerek bitiremezler

Bilen’in ardından konuşan Orhan Karaağar’ın kardeşi Şengül Karağar da , “Bizi öldürerek bitiremeyecekler. Bir Orhan ölür, bin Orhan gelir. Biz Özgür Basın’ın yanında olmaya ve mücadelemizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özgür basının yanındayız

HDP Wan Milletvekili Muazzez Orhan ise, Özgür Basın’a yönelik baskıların yıllardır devam ettiğini söyleyerek, “Orhan arkadaşımız bir gazete dağıtımcısıydı. Kirli, karanlık zihniyetin örgütlediği ellerce katledildi. O günden bugüne basına yönelik baskılar devam ediyor. Bizler, ne şartlarda olursa olsun Özgür Basın’ın birer neferi olmaya ve yanlarında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Anma, mezara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

WAN

#Özgür #Gündem #dağıtımcısı #Karaağar #anıldı

EN SON EKLENENLER