Rejim kadınları hedef almaya devam ediyor: Başörtü takmayan Manari tutuklandı

İran’da molla rejimi protestoların önüne geçebilmek adına kadınlara baskı uygulamaya devam ediyor. Rejim, sanatçı Shabani’ye eylemlere destek veridği için hapis cezası verirken, başörtüsü karşıtı ve aktivist Manari’yi tutukladı

İran’da hükümetin insan hakları ve kadın hakları aktivistlerine yönelik baskılarını sürdürürken, kadınların da tüm baskılara rağmen direnişleri devam ediyor

Tahran Devrim Mahkemesi 15’inci Şube tarafından tiyatro ve sinema sanatçısı Shiva Shabani’ye 5 yıl hapis cezası verdi. Shiva Shabani’ye “Ülke güvenliğine karşı toplanma”, “Rejim aleyhinde propaganda yapma” iddialarından ceza verildi. Shiva Shabani’ye hapis cezasına ek olarak ta iki yıl boyunca yurtdışı yasağı, siyasi partiye üyelik yasağı, dergi, gazete ve dijital platformlara yazı yazma yasağı, tiyatro sahnesine çıkma yasağı, radyolara katılım yasağı verildi.

Kısa ve uzun metrajlı olmak üzere çok sayıda farklı projede yer almış olan Shiva Shabani, aktif sanatçı kimliği ile tanınıyor.

Başörtü takmayan Souda Manari tutuklandı

İran’ın Erdebil Eyaleti’nde zorunlu başörtüsü karşıtı ve aktivist Souda Manari tutuklandı. Erdebil kent sokaklarında başörtüsü olmadan yürüyüş eylemi düzenleyen ve ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganı atan aktivist Souda Manari, bireysel eylemi ile tanınmıştı. Souda Manari, gerçekleştirdiği eylemi daha sonra dijital medya platformlarında paylaşmış ve büyük beğeni, destek toplamıştı.

Souda Manari’nin tutuklandığını İnsan hakları örgütleri de doğrularken, aktivistin nereye götürüldüğü bilinmiyor.

NUJİNHA

 

 

 

#Rejim #kadınları #hedef #almaya #devam #ediyor #Başörtü #takmayan #Manari #tutuklandı

EN SON EKLENENLER