Tecrit eylemi Adana’ya taşındı

ESP ve SGDF üyeleri İzmir ve İstanbul’un ardından cezaevleri ve tecride dikkat çekmek için yaptıkları açlık grevi eylemini Adana’ya taşıdı

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile birlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride karşı İzmir ve İstanbul’da 3’er günlük açlık grevi eylemi yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) üyeleri eylemlerini Adana’ya taşıdı.

Hasta tutuklular ölüme terk edildi

İHD Adana Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan açlık grevi eylemcilerinden Tuncay Özen, faşizmin ilk olarak her zaman devrimci tutuklulara saldırdığını söyledi. Tutuklulara yönelik baskının infaz yakma, çıplak arama işkencesi, işkencenin yanı sıra, kötü yemekler, yetersiz beslenmeye kadar gittiğini kaydeden Özen, hasta tutuklular ölüme terk edildiğini kaydetti.

Dayanışma çağrısı

Özen, “Bütün bu hak gasplarına karşı diğer demokratik kitle örgütleriyle buluşmak için onları da bu konunun birer öznesi haline getirmek için açlık grevine başladık. Bütün demokratik kitle örgütlerini, Alevileri, Kürtleri, kadınları, gençleri, LGBTİ+’ları, tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Tecride vurgu yapıldı

Okunan basın metninde ise, “Hasta tutsakların serbest bırakılması; yayın yasağı-sınırlaması ve görüşçü engeli gibi tüm hak gasplarının kaldırılması; yeni infaz uygulamasının iptali; infaz yakma ve sürgün sevklerin durdurulması; İmralı hapishanesinde Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit terörünün son bulması, avukatları ve ailesiyle görüşmesinin sağlanması için bir araya gelelim, birleşik mücadeleyi yükseltelim! Mahallelerde, işçi havzalarında, kampüslerde, kent merkezlerinde, ATK önlerinde eylemlerimizi yaygınlaştıralım. Yürüyüşlerle, basın açıklamalarıyla, açlık grevleriyle, duvar yazılarıyla, pankartla tutsakların sesini büyütelim. Mektup arkadaşlığımızla, tutsaklara görüşçü olma görevini omuzlamakla, hapishane önlerinde yaşanan hak gasplarına alacağımız tutum, tutsakları sahiplenme tavrıyla duvarları aşalım, tutsaklar ve yakınlarıyla dayanışmamızı geliştirelim” denildi.

ADANA

#Tecrit #eylemi #Adanaya #taşındı

EN SON EKLENENLER