Güreşçi’ye işkence Adli Tıp raporuna yansıdı

İşkenceyle katledilen abi Ahmet Güreşçi ile birlikte gözaltına alınan Sabri Güreşçi’nin Adli Tıp raporu işkenceyi gözler önüne serdi

Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi Hatay’da 7 Şubat’ta “hırsızlık” yaptıkları iddiasıyla Altınözü Jandarma Karakolu ekipleri tarafından 12 Şubat’ta gözaltına alındı. Abi Ahmet Güreşçi, karakolda gördüğü ağır işkence sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti..

Ağır işkencelere maruz kalan Sabri Güreşçi ise 13 Şubat’ta adliyeye sevk edildi. İşkence nedeniyle yaralanan Güreşçi, darp raporu verilmesi amacıyla Adana’ya götürüldü. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan verilen raporun ardından Güreşçi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Katledilen Güreşçi’nin babasının şikayeti ve Sabri Güreşçi’nin teşhisi üzerine işkence uygulayan 3 asker hakkında soruşturma açıldı. Askerler açığa alındı.

Adli tıpta işkenceyi anlattı

MA’dan Hamdullah Yağız Kesen’in haberine göre Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın hazırladığı kati raporunda, Güreşçi’nin beyanlarına da yer verildi. 11 Şubat’ta jandarmanın kendisine işkence edip, cop ve sopalarla darp edildiğini belirten Güreşçi, “Kardeşini döverek öldürdüklerini, copla kendisine tecavüz edeceklerini söylediklerini, kendisini soyduklarını, sadece külotla kaldığını, cop sokmakla tehdit edildiğini ama yapmadıklarını, kardeşinin yumurtalıklarına vurduklarını ama kendisine yapmadıklarını, vücudunun her tarafında ağrılar olduğu bir hastaneye götürüldüğünü, ama hangi hastane olduğunu bilmediğini, sonrasında karakola götürüldüğü, Adana’ya nasıl getirildiğini beyan etmektedir” diye anlattı.

Güreşçi’nin fiziki muayenesine dair şu tespitlere yer verilen rapor Güreşçi’nin darpa uğradığı noktalarını teyitledi.

Raporda şu ifadeler yer aldı;

Kişinin ortopedi bölümü konsültasyon cevap notunda genel durum iyi, şuuru açık, koopera olduğu, desteksiz mobilize olduğu, her iki ön kol dorselde şişkinlik olduğu, sağ el birinci parmakta şişkinlik ve hassasiyet olduğu, sol skapula üzerinde ekimoz olduğu, her iki üst ekstremitede nörovaskürler defisit tespit edilmedi. X-Ray’da sol akromioklaviküler eklemde dejenerasyon (eski travma) olduğu, sağ el birinci parmak distal falanks kırığı olduğu, hastaya sağ el birinci parmak için parmak ateli yapıldığı kayıtlıdır. Kişinin göğüs cerrahisi konsültasyon cevap notunda sol spkapula üzerinden aksillaya uzanan alanda ekimozlar mevcut olduğu, sol yanda hassasiyet tariflediği çekilen PAAC grafisinde sol 7-8 Kostta posterolateraide kot fraktürleri mevcut olduğu, hastaya Toraks BT istendiği Toraks BT’sinde görülebildiği kadarıyla pnömotoraks ve hemotoraks olmadığı, sağ akciğerde hava kistleri görüldüğü posterolateralde nondeplase fraktür görüldüğü kayıtlıdır.”

Tıbbi müdahale yeterli değil

Raporun sonuç bölümünde ise, Güreşçi’nin “tedavisinin tamamlanana kadar bir sağlık kuruluşunda kalmasının uygun olduğu, kişinin yaşadığı travma nedeni ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı önerisi ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları tarafından muayenesi ve takibinin uygun olduğunu, kişinin öyküsünde belirttiği cop, sopa ve tekmeyle dövülmeyle muayenede saptanan lezyonların uyumlu olduğu” tespitlerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

#Güreşçiye #işkence #Adli #Tıp #raporuna #yansıdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER