Adalet Nöbeti’nin 3. yıldönümünde açık kürsü kuruldu

Adalet Nöbeti’nin 3’üncü yıldönümünde düzenlenen açık kürsüde söz alan siyasiler ve STK’ler, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin ülkenin en temel talebi olduğuna vurgu yaptı

Riha (Urfa) Emek ve Demokrasi Platformu, Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’nin ikinci yıl dönümü vesilesi ile Riha Barosu önünde açık kürsü düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD)Riha Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Riha ve Amed şubeleri, Riha Barosu ve Riha’da bulanan Emek ve Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) katıldı. Açık kürsüde “Şenyaşar ailesi için adalet” ve “Adalet” yazılı pankartlar açıldı.

Kitle adına basın metnini ÖHD Riha Şubesi Eş Başkanı İbrahim Halil Öyke okudu. Öyke, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin 3’üncü yılında da aynı kararlılıkla daha güçlü bir şekilde sürdüğünü belirterek, dayanışma duygularını iletti. Şenyaşar ailesinin adalet talebinin toplumun da en temel talebi olduğunun altını çizen Öyke, “Bugün Şenyaşar ailesinin vermiş olduğu adalet mücadelesi tüm baskılara, maruz kaldıkları yargı şiddetine, fiziki ve psikolojik saldırılara rağmen engellenmemektedir” diye belirtti.

‘Adalet Bakanı arka kapıdan giriyor’

Eylemlerine destek veren STK ve siyasi partilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ferit Şenyaşar, davanın 5’inci yılına yaklaşılırken henüz daha adil bir yargılamanın olmadığına vurgu yaptı. Katliamı iktidar partisinin milletvekillinin gerçekleştirmesinden dolayı dosyanın sonuçlanmadığının altını çizen Şenyaşar, “Adalet Bakanı Riha’ya geliyor ancak bizi görmemek için arka kapıdan içeri giriyor, bu adaletsizliği görmüyor. Ama bütün ülke annenin mücadelesine sahip çıkmıştır. Annenin mücadelesi sadece bölgenin değil ben insanım diyen herkesin meselesi olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan HDP Riha Milletvekilli Ömer Öcalan ise, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin sahiplenmesi için bütün muhalefete çağrıda bulundu. Şenyaşar ailesinin yanlarında olduklarını belirten Öcalan, “Biz inanıyoruz ki Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi başarıyla sonuçlanacak ve adalet talepleri yerine gelecek” dedi.

Konuşmaların ardından Riha Adliyesi Tahir Elçi Konferans Salonu’nda, Elif Yiğit’in yönetmenliğini yaptığı, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet mücadelesinin anlatıldığı, ‘Adalet için’ belgeseli gösterildi. Belgeselin gösterildiği salona Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesinde çekilen fotoğrafları da sergilendi.

RIHA

#Adalet #Nöbetinin #yıldönümünde #açık #kürsü #kuruldu

EN SON EKLENENLER