Sağlıkçılardan Hatay’daki hijyen sorunlarının giderilmesi için çağrı

Hatay’da açıklama yapan TTB ve SES üyeleri bölgedeki başta tuvalet ve temizlenme olmak üzere hijyen problemlerine işaret ederek sorunların çözülmesi için çağrıda bulundu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Deprem Koordinasyon Merkezi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, ilçedeki sağlık sorunlarına dair açıklama yaptı. Dr. Mehmet Binboğa, Samandağ’da tuvalet, banyo ve temiz suya erişimde sorunların yaşandığını belirtti. Bingoğa, “Başta ishal, bit, pire, mantar hastalıkları ve uyuz olmak üzere onlarca hastalık salgın boyutuna ulaşabilir. Bu durumun yaratacağı halk sağlığı sorunları, bugün tuvalet, banyo,temiz içme ve kullanma suyu tedarik etmekten, katbekat ağır olacaktır” uyarısında bulundu.

Binboğa, “Uyarıyoruz ve tekrar hatırlatmak istiyoruz ki, acilen bu ihtiyaçların karşılanması, insanların bahçe aralarında değil daha sağlıklı ve insan onuruna yakışır koşullarda tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi sağlanmalıdır. Haftalardır sıcak bir banyoya hasret kalan binlerce kişinin en insani talep olan temizlenme hakkı sağlanmalıdır. İnsanların yaşamak zorunda kaldığı hemen her alanda temiz içme ve kullanma suyu hemen şimdi karşılanmalı ve kalıcı çözümler üretilmelidir” çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

#Sağlıkçılardan #Hataydaki #hijyen #sorunlarının #giderilmesi #için #çağrı

EN SON EKLENENLER