DSM Eşbaşkanı Îlham Ehmed: Soykırım saldırılarına son verin

İngiltere’de düzenlenen Newroz resepsiyonuna mesaj gönderen Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Îlham Ehmed, Baas rejiminin Kürtlere uyguladığı soykırım saldırılarına son vermesi çağrısı yaptı

Milyonların katıldığı Newroz’larda güçlü mesajar verilirken, İngiltere’de düzenlenen Newroz resepsiyonuna mesaj gönderen Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Eşbaşkanı Îlham Ehmed, Bass rejiminin Kürtlere yönelik soykırım ve imha politikalarına son vermesi çağrısı yaptı.

Kürtlere karşı yeni bir yaklaşım belirlenmeli

Mesajında Newroz’un Kürtler ve Ortadoğu halkları için diriliş ve direnişi ifade ettiğini belirten Îlham Ehmed, “Ulus devletler kurulduktan ve Kurdistan parçalandıktan sonra, işgalciler Kürtlere sistematik olarak Newroz’u yasaklamaya çalışmışlardır. Ateş yakmak bile uzunca bir süre yasaktı. Bugün Kürt halkının kültürüne, diline ve yaşayışına dair getirilen yasaklar hem Türkiye’de hem İran’da hem de Suriye’de ivedilikle kaldırılmalıdır. 2023 yılının yeni gününde yani Newroz’da yeni bir siyaset, yeni bir vizyon ve yeni bir yaklaşımla Kürt halkının haklı davası için yeni bir bakış belirlenmeli” dedi.

Renklilik halkların doğal hakkı

Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılına işaret eden Îlham Ehmed tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, tek renkliliğin dayatıldığı bir rejimde insanlığın ihma edildiğini vurguladı. Çok kültürlülüğün ve renkliliğin halkların doğal hakkı olduğunu belirten Îlham Ehmed, “Bu düzlemde biz Suriye Kürtleri, yani Rojava Kürtleri olarak yıllarca Baas rejiminin soykırım ve imha siyasetini, hakaretlerini, acılarını gördük. Artık bunlara bir son verilmesi gerektiğini söylüyoruz” diye kaydetti.

2023 yılı barışın zemini olsun

Mesajında son olarak uluslararası güçlere Kürtlere yönelik soykırım siyasetini bitirmek için çağrı yapan Îlham Ehmed, bugün Rojava’da halkların yan yana gelmeyi başardığını ifade ederek, “Umudumuz budur, çabamız buna dairdir. Ve yine umuyoruz ki acı çeken tüm Rojava ve Suriye halkına bu yeni yıl siyasal çözümün kapısının aralandığı yıl olur, barışın zemini oluşturulur ve kadın özgürlüğünün daha da geliştiği bir yıl olur” dedi.

HABER MERKEZİ

 

#DSM #Eşbaşkanı #Îlham #Ehmed #Soykırım #saldırılarına #son #verin

EN SON EKLENENLER