Yeşil Sol Parti 2 kentte seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti’nin Amed ve Meletî’de büro açılışı gerçekleştirdi. Meletî’de kouşan Bayındır, ‘Bizi ayrıştıran zihniyetten kurtulmanın zamanı geldi’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) büro açlışınlarına devam ediyor. Meletî’nin (Malatya) merkez Yeşilyurt ilçesinde seçim bürosunu açılışına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilli Meral Danış Beştaş ve Kurdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış öncesi konuşan Beştaş, halkın en önemli talebinin iktidarın değişmesi olduğunu belirtti. Halk olarak mücadeleyi birlikte büyüteceklerini ifade eden Beştaş, “Malatya bu defa Yeşil Sol Parti diyecek ve Yeşil Sol, Malatya’ya çok yakışacak. Bütün farklılıkları ile Yeşil Sol rüzgarı estirme zamanıdır” dedi.

Daha sonra konuşan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise, birlik mesajı verdi. Çiftyürek, Kürtlerin örgütlülüğü ile başaracaklarını belirtti.

‘Bizi ayrıştıran zihniyetten kurtulmanın zamanı’

Son olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, halkın yaşam hakkına sahip çıkarak iktidarı göndereceğini belirtti. Bayındır, “Malatya önemli bir kent. Burada iktidarı sandığa gömdüğümüz vakit, bu tüm Türkiye’ye yansıyacaktır. 15 Mayıs’ta her kentte umutlar yeşerecek. Daha eşit, özgür, demokratik yaşam mücadelesinin önünü açacağız. 20 yıldır bizi ayrıştıran, bölen zihniyetten kurtulmanın zamanı gelmiştir. Depremi yaşayan Meletî’den iktidara en büyük dersi vermek boynumuzun borcudur. Bu çerçevede kentini terk etmek zorunda kalan insanlarımızı, kente, mahallelerine, sokaklarına çağırmak, hepimizin borcudur” diye konuştu.

Meletî

Sur’da Yeşil Sol coşkusu

Amed’in Sur ilçesine bağlı Til Elo (Karaçalı) Mahallesi’nde de seçim bürosu açılışına İl Eşsözcüleri Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, DBP, HDP İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Şahin, “Bizler bürolarımızı açtıkça onlar da valizlerini hazırlamaya başladılar” diye belirtti.

HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise seçime 33 gün kaldığını belirterek, “14 Mayıs’ta ‘jin, jiyan,azadî’ ile başarıya gideceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: MA

#Yeşil #Sol #Parti #kentte #seçim #bürosu #açtı

EN SON EKLENENLER