Tutuklu gazetecileri için hazırlanan iddianame kabul edildi

Amed’de yaklaşık 10 aydır tutuklu olan 16’sı tutuklu 22 gazeteci için hazırlanan iddianame Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi

Geçtiğimiz yıl 8 Haziran’da gözaltına alınan ve 8 günlük gözaltının ardından 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteci için hazırlanan iddianame kabul edildi. 8 Haziran 2022’de gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişiden gazeteciler JINNEWS Yazı İşleri Müdürü Safiye Alağaş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Aziz Oruç, Xwebûn gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin, 16 Haziran’da “örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklanmıştı.

Duruşma tarihi verilecek

Yaklaşık 10 aydır soruşturmada bir gelişme yaşanmazken, geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianneme Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Duruşma tarihi ile diğer kararların daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

AMED

#Tutuklu #gazetecileri #için #hazırlanan #iddianame #kabul #edildi

EN SON EKLENENLER