Ferhat Kurtay’ın ‘Mele Motor’u yaşamını yitirdi

Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan işkenceleri protesto etmek için bedenini ateşe veren PKK’nin öncü kadrolarından Ferhat Kurtay’ın ‘Mele Motor’ lakabını taktığı mele Mehmet İlhan hayatını kaybetti

Kürtlerin “Dörtler” olarak andığı ve Esat Oktay yönetimindeki Diyarbakır Cezaevi’ndeki işkenceleri protesto etmek için Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner’le birlikte bedenini ateşe veren Ferhat Kurtay’ın “Mele Motor” ismini verdiği Mehmet İlhan hayatını kaybetti. İlhan’ın 3 çocuğu da mücadele saflarında yer aldı.

ElÎh’te toprağa verildi

Kurdistan’daki ilk yurtsever meleler arasında bulunan 74 yaşındaki İlhan, Êlih’te (Batman)hayatını kaybetti. İlerleyen yaşı ve buna bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybeden İlhan Êlih’te toprağa verilirken, aile Hazreti Musa Camisi’nde taziye kurdu.

Kürt hareketiyle tanıştı

İlk görev yeri Kurtay’ın memleketi Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesi olan İlhan, burada Ferhat Kurtay ve Kürt siyasi hareketiyle tanışır. Hem namaz vakitlerinde motosikletle camiye gitmesi hem de diğer işlerini kendi motosikletiyle görmesi nedeniyle Kurtay’ın “Mele Motor” lakabını taktığı İlhan, çocuklarını da yurtseverlik duygusu ile yetişirdi.

İki oğlu Rojava’da hayatını kaybetti

Kendisi gibi mele olan oğlu Abdullah İlhan, 1992’de PKK’ye katılırken, Rojava’ya yönelik saldırılarda hayatını kaybetti. İlhan’ın ikinci oğlu Mele Necmettin İlhan ise DAİŞ’in 2014’te Kobanê’ye saldırısı sırasında Kobanê’ye geçti. İlhan, buradaki DAİŞ saldırılarında hayatını kaybetti.

İlhan’ın bir diğer oğlu Bahattin İlhan da 2007’de PKK’ye katıldı.

AMED

#Ferhat #Kurtayın #Mele #Motoru #yaşamını #yitirdi

EN SON EKLENENLER