İzmir’den seslendiler: 14 Mayıs’ta halka hesap vereceksiniz

Amed, Ankara ve Eskişehir merkezli gazeteci, avukat ve siyasetçilere yapılan gözaltı operasyonları İzmir’de protesto edildi

Amed merkezli 21 kentte 25 Nisan’da yapılan ve ardından dün Ankara merkezli 15 kent ile bu sabah Eskişehir merkezli Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) yönelik 8 kentte yapılan gözaltı operasyonları protesto edildi.
Aralarında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) Milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, Müslüm Koyun ve Meryem Yıldırım’ın da olduğu 23 kişi gözaltına alındı. Yapılan gözaltılar İzmir’de Karşıyaka İskelesi karşısında basın açıklaması yaptı.

Halkı faşizmle yönetmek istiyor

HDP’li Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Kemal Bülbül, Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayları ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada Emek ve Özgürlük İttifakı imzasıyla “Gözaltı ve tutuklamalar seçim darbesidir, geçit vermeyeceğiz” yazılı pankart taşındı. İlk olarak söz alan Kemalbay, “Tek adam rejimi ne yaparsanız yapın halklar sizi tarihin çöp sepetine gönderiyor, hiçbir çabanız çözüm vermeyecek, çünkü halk faşizmle yönetilmek istemiyor” şeklinde konuştu.

Sizi silip süpüreceğiz

İktidar partilerinin seçime müdahale ettiğini dile getiren Bülbül de, İçişleri Bakanı’na seslenerek “Hodri meydan, söke söke 100 aşkın vekille parlamentoya gireceğiz. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol’a. Arkana polisi almadan gel. Sende kültür bilinç yok, siyasi seviye de yok. Bu kadar tekçi inkarcı olanlar bize düşmanlık yapıyorsunuz ama düşmanlık kaliteniz de yok. Oysa biz kimseye düşman demedik, kimseyi kırmak istemedik. Ege’de idam edilen Torlak Kemaller adına ant olsun ki sizi silip süpüreceğiz” sözleri ile iktidara seslendi.

Sandıktan halk iradesi çıkacak

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Emine Uyar da, “Soylu dedi ya 14 Mayıs bir darbe girişimidir, 14 Mayıs’ta yenileceklerini anlayanlar, halkın onları göndereceğini anlayanlar, seçimi yerlere göklere sığdıramayanlar şimdi darbe olarak adlandırıyorlar. Bütün bu çırpınışlar sandıktan tekrar çıkabilmek için, hile ile baskı ile tutuklamalarla. Ama biz halkın örgütlü gücüyle o gün halkın iradesinin sandıktan çıkması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Özgür bir dünya kuracağız

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İzmir Sözcüsü Mizgin Sümbül ise iktidarın kaybedince devrimcilere saldırdığını belirterek halkın tekçi baskıcı iktidarı göndermek istediğini belirterek, eşit ve özgür dünyayı birlikte kuracaklarını dile getirdi.

14 Mayıs’ta hesap soracağız

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir İl Örgütü adına konuşan Didar Gül ise iktidarın tarihin çöp sepetine göndereceklerini belirterek, tüm devrimci, yurtseverleri cezaevinden çıkaracaklarını ve 14 Mayıs günü tüm suçların hesabını soracaklarını ifade etti.

İZMİR

#İzmirden #seslendiler #Mayısta #halka #hesap #vereceksiniz

EN SON EKLENENLER