Uluslararası İmralı Barış Delegasyonu Türkiye’ye geldi

Uluslararası İmralı Barış Delegasyonu yeniden İstanbul’a geldi. Heyet, 11-12 Mayıs tarihlerinde tecride ve ülkedeki gelişmelere dair birçok kurumu ziyaret edecek

İmralı Cezaevi’nde 25’inci yılına giren ağır tecrit koşulları altında bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan yıllardır haber alınamıyor. 2015 sonrası ağırlaştırılan İmralı tecrit sistemi, gelinen aşamada haber alamama haline dönüştürüldü.

Temaslarda bulundular

Mutlak tecride karşı ulusal ve uluslararası arenadaki girişimler sonuçsuz bırakılırken, tecridi gündemleştirmek amacıyla siyasetçi, aydın, yazar, hukukçu ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 7 ülkeden 36 kişiden oluşan Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, 24-29 Ocak tarihlerinde İstanbul, Ankara ve Amed’de siyasi partiler, barolar ve sivil toplum örgütleriyle görüştü. Delegasyon, yaptığı görüşmelerin ardından İmralı tecridine dair rapor açıkladı.

Ziyaretler iki gün sürecek

Yeniden Türkiye’ye gelen Uluslararası İmralı Barış Delegasyonu, İstanbul’da ziyaretler gerçekleştirecek. 11-12 Mayıs’ta kentte bulunacak heyet, birçok kurumu ziyaret ederek, İmralı tecridi ve ülkedeki gelişmelere dair toplantılar gerçekleştirecek.

İSTANBUL

#Uluslararası #İmralı #Barış #Delegasyonu #Türkiyeye #geldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON EKLENENLER