Mexmurlu çocukların folklor gösterisi büyük ilgi topladı

4 Nisan’da Mexmur’da düzenlenen festivalde birinci gelen Mehmet Karasungur Okulu folklor grubu, Sadece Mexmur halkının değil, sanal medya ağlarında tüm Kürdistan halkının ilgisini çekti

Kürtler, govendlerinin (halaylarının) zenginliğiyle tanınan bir halktır. Mexmur halkı da bu zengin kültürün devam etmesi için farklı yol ve yöntemlerle çalışmalarını sürdürüyor.

Her festivalde, her kutlamada bir folklor ekibinin sahneye çıkması bir geleneğe dönüşmüş durumda. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan doğum gününde gerçekleşen Mexmur 15. Kültür ve Spor Festivaline, kampta bulunan 4 ilkokul da hünerlerini sergiledi.

Festivalde birinci gelen Mehmet Karasungur Okulu Folklor grubu, sadece Mexmur halkının değil, sanal medya ağlarında tüm Kürdistan halkının ilgisini çekti.

Folklor grubunun öğretmen ve öğrencileri, konuya ilişkin Rojnews’e konuştular

‘Halay çektiğimizde mutlu oluyorum’

Folklor öğremeni Mizgin Tomak, çocuklara halay öğretmenin çocukluk hayali olduğunu ifade ederek, “Çocukluğumdan bu yana kültür sanat alanında çalışıyorum. Hep, halaylarımızın bir eğitmeni olmayı istiyordum. Son üç yıldır çocukları geleneksel halaylarda eğitiyorum” dedi.

Ekipteki öğrencilerden Fidan Benek ise sahnede yaşadığı heyecana dikkat çekerek şunları söylüyor:

“Bizler yaklaşık 3 ay eğitim gördük. Sahneye yeni çıktığımızda biraz utanıyorduk ancak bu güzel bir duyguydu.”

Son olarak grubun en küçük üyesi olan Nûjîn Şen, mutluluğunu ve heyecanını şöyle ifade etti: “Halay çektiğimde çok mutlu oluyorum. Sahneye çıktığımızda bizler büyük bir heyecanla karşılandık. Herkesin dikkati üzerimize yöneldi. Öğretmenimizi ve halayları seviyoruz. Öğretmenimiz bizlerle çok ilgileniyor.”

DIŞ HABERLER

#Mexmurlu #çocukların #folklor #gösterisi #büyük #ilgi #topladı

EN SON EKLENENLER