Putin’den ‘tahıl koridoru’ yorumu: Kandırıldık

Rusya Devlet Başkanı Putin, tahıl anlaşmasına dair yaptığı değerlendirmede ‘kandırıldıklarını’ ifade ederek ‘Batı sözünü tutmadı’ dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tekrar uzatılmaması durumunda 18 Temmuz’da sona erecek olan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında açıklama yaptı. Batı ülkelerinin ‘hile yaptığını’ ileri süren Putin, anlaşmadan çekilebileceklerini söyledi.

Reuters’ın haberine göre, konuya ilişkin 13 Haziran Salı günü bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı, ‘Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilme olasılığını değerlendirdiğini, çünkü Batı’nın Rus tarım ürünlerinin dünya pazarına ulaştırılması ile ilgili hiçbir sözünü yerine getirmediğini’ belirtti. Anlaşmaya uyulmadığını iddia eden Putin, Rusya’nın ‘buna yanıt olarak Karadeniz’deki tahıl sevkiyatlarını yavaşlattığını’ kaydetti.

Anlaşmadan çekilmeyi düşünüyoruz

Savaş muhabirleri ve askeri blog yazarlarının bir araya geldiği bir etkinlikte konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Artık bu tahıl anlaşmasından çekilmeyi düşünüyoruz. Maalesef bir kez daha aldatıldık. Bizim tahıl ürünlerimizin yabancı pazarlara tedarikini serbestleştirme konusunda hiçbir şey yapılmadı. Batılıların Birleşmiş Milletler (BM) liderliğinde yerine getirmesi gereken pek çok koşul var. Hiçbir şey yapılmadı” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric ise konuya ilişkin aynı gün yaptığı açıklamada, Rus ürünlerinin ihracatı konusunda ‘ilerleme kaydedildiğini, fakat bazı zorlukların sürdüğünü’ söyledi.

DIŞ HABERLER

#Putinden #tahıl #koridoru #yorumu #Kandırıldık

EN SON EKLENENLER