DBP’de olağanüstü kongre

Ankara’da 5’inci Olağanüstü Kongresi’ni yapan DBP’de Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır yeniden eşbaşkan seçilirken, kongrede PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 5’inci Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye DBP delegasyonun yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişi kongreye katıldı.

Kongre, divan üyelerinin seçilmesiyle başlarken, Divan Başkanı Bedriye Yorgun, mücadelenin seçim süreçlerinden ibaret olmadığına dikkat çekerek, seçimlerdeki eksikliklere dair özeleştirinin önemine vurgu yaptı.

İmralı’da görülmemiş bir sistem var

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride değinen Yorgun, uluslararası kurumların mutlak tecridi meşrulaştırdığını ve bu yönde hareket ettiğini dile getirdi. Yorgun, “İmralı’da dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir sistem var. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması konusundaki mücadeleyi büyütmemiz gerektiğini belirtmek gerekiyor” dedi.

Tecrit tüm Ortadoğu halklarına yansıyor

DBP Eş Genel Başkan vekili Zekiye İlbasan ise, önümüzdeki süreçte 3’üncü yol siyasetinin inşa edilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti. Eş Genel Başkan vekili Faruk Tatlı ise, Öcalan üzerindeki tecridin tüm Ortadoğu halklarına yansıdığını ve Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu topraklara barışı getireceğiz

Söz alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, hiçbir dönemde umutsuz olmayacaklarını vurgulayarak, “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki nereden tutsak elimizde kalan bir yerdeyiz. Haksızlıklar, adaletsizlikler bitmiyor. Buna karşın bütün umudumuzla ve yüreğimizle mücadelemize ve yolumuza devam ediyoruz. Bütün sonuçlara rağmen zoru başaracağız ve bu topraklara barışı getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden eşbaşkan seçildiler

Katılımcıların konuşmasının ardından bazı delegelerin önerisiyle Karar Komisyonu kuruldu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından öneriler alındı. Delegelerden bazıları, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) dün istifa eden Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır’ın yeniden eş genel başkanı seçilmesini önerdi. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Aydeniz ve Keskin yeniden eş genel başkan seçildi.

ANKARA

#DBPde #olağanüstü #kongre

EN SON EKLENENLER