Tahliye olan gazetecilere dayanışma ziyareti: Halkın sesi oldular

13 ay tahliye edilen gazetecileri ziyaret eden kurum ve siyasi parti temsilcileri, hakikatin sesini kısmak için Özgür Basın’a saldırıldığını belirterek, ‘Kürt gazeteciler halkın sesi oldu’ dediler

Amed’de geçtiğimiz yıl yapılan operasyonda tutuklanan ve 13 ay sonra tahliye edilen 15 gazeteci, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nde (DFG) bir araya geldi. Gazetecileri birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaret etti. DFG’ye gelen gazetecileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerini tahliye olan gazeteciler ve dernek üyeleri karşıladı.

Kürt gazeteciler hakikati yansıttı

Ziyarette konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, gazetecilerin duruşmada tarihi bir savunmada bulunduğunu söyleyerek, “Kürt gazetecilerin hakikati yansıtmasını istemediler. Hakikati susturmak için tutuklandılar. Hakikatin sesini kısamayacaklar” dedi. Ceylan, “ Gazeteciler de her zaman hakikatin sesi olacaktır. Onların hukuksuz tutukluluğunun son bulmasından dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bize sessiz olun dediler ama başaramadılar

Daha sonra söz olan tahliye edilen gazetecilerden olan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan konuşmasına dayanışma gösterenlere teşekkür ederek başladı. Zorlu bir süreç atlattıklarını belirten Altan, “Bize ‘sessiz olun’ dediler onu da başaramadılar. Sessizlik olmadı, arkadaşlarımız çalışmayı sürdürdüler. Bize destek sunan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kürt gazeteciler halkın sesi oldu

Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin de, parti adına gazetecilere geçmiş olsun dileklerini iletirken, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Cahit Kırkazak ise, her alanın direniş alanı olduğunu belirtti. Özgür Basın’ın önemine işaret eden Kırkazak, “Kurdistan Gazetesi’nin çıkmasından bu yana Kürt gazeteciler halkın sesi oldu. Aralıksız bu görevi sürdürüyorlar. Bu nedenle özellikle Kürt basınına saldırıyorlar. Emeğiniz, mücadeleniz için sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına konuşan Çağlar Demirel de, “Özgür Basın üzerindeki hukuksuzluklar her zaman var. Halk bu hukuksuzlukları biliyor. Özgür Basın’ın haber yapması suç olarak görüldü. Bir kez daha hepinize hoş geldiniz diyoruz” diye belirtti.

Gazeteci Neşe Toprak da ziyarete gelenlere kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

AMED

#Tahliye #olan #gazetecilere #dayanışma #ziyareti #Halkın #sesi #oldular

EN SON EKLENENLER