Yeşil Sol adayları gazetecilerle buluştu: Dayanışma bu iktidarı devirecek

Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekilleri adayları gazetecilerle bir araya geldi. Buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti vekil adayı Cengiz Çiçek, ‘Halkın dayanışması ve ittifakı, bu iktidarı devirecek yegane güçtür’ dedi

Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi (Yeşil Sol Parti), Taxim Hill Hotel’de gazetecilerle “İstanbul Basın Buluşması” gerçekleştirdi. Buluşma öncesi çok sayıda gazeteci, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve siyasetçiler ile birlikte kahvaltı yaptı.

Kahvatlıda Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayları İlknur Birol, Cengiz Çiçek ile Hasan Cemal ve çok sayıda gazeteci ile siyasetçi bir araya geldi. Programın moderatörlüğünü ise gazeteci Nezahat Doğan yaptı.

Gazeteciler unutulmadı

Açılış konuşmasını yapan Doğan, ifadenin suç sayıldığı, şiddetin her alanda daha da yayıldığı tarihi seçimin önemini çok net ortaya koyduğunu vurguladı. Bu ülkede hakikatleri ortaya koyan gazetecilerin tutuklandığını dile getiren Doğan, “Yeşil Sol Parti’nin çıkışı, ‘Ya bu faşizme dur diyeceğiz ya da bu faşizm kurumsallaşacak’. Bu toplantının amacı da Yeşil Sol Parti adaylarının cumhuriyetin 2’nci yüz yılında nasıl bir değişim parlamentoda sağlanabilir, nasıl bir demokratik sistemin inşa edileceği, Yeşil Sol Parti’nin buradaki rolünü tartışmak, medyanın da merak ettiği konuları adaylarla konuşup tartışarak bu sohbet programını organize etti” şeklinde konuştu.

Tarihsel bir sorumluluğumuz var

Daha sonra söz alan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı İlknur Birol, “Hangi baskılarla karşılaşıyor olursak olalım bu tarihsel sorumluluk için her türlü direnci göstermeliyiz ve akla dayalı politik hamleleri yapmalıyız gibi tartışmalar yaptık. Nihayetinde HDP’nin kapatma davasının geldiği seyir, Yeşil Sol Parti ile seçimlere girme hazırlıkları yaptık. Bu partiyle 14 Mayıs’ı karşılayacağız” sözleriyle seçime giden süreçlerine dair bilgi verdi.

Birol: Ana güç kadınlar olacak

Seçim sürecine çok dezavantajlı girdiklerini belirten Birol, “Yeşil Sol Parti anahtar pozisyonuyla parlamentoda yer alacak. Stratejimizin karşılığı olan anahtar pozisyonunu üstleneceğiz. Bir Taliban ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu ittifakın sandıklar yoluyla yenilmesi, yeni bir yaşamın nefeslenmesine yol açacak bir zemin olacak. Bunun değiştireceği ana güç de kadınlar olacak” vurgusunu yaptı.

Cemal: Saray faşizmine son vereceğiz

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adaylarından Hasan Cemal de, “Kadınları karanlığa boğan, Taliban düzenine tabii kılmaya çalışan, erkek şiddetine boğan, eve kapatmak isteyen zihniyeti, gençlerin gelecek umudunu söndüren, yaşama sevincini yok eden, gazetecileri özgürlüğünden yoksun kılan, üniversiteleri üniversite olmaktan çıkartan, eleştirel düşünceyi yok eden, siyasetçilere zindan yolunu açan Erdoğan’ın bu saray faşizmine 14 Mayıs sabahında gidip oylarımızla son vereceğiz” dedi.

Çiçek: Kral çıplak

Bir diğer Yeşil Sol Parti vekil adayı Cengiz Çiçek ise, “Toplumda rıza üretecek herhangi bir üretimi, pazarlığı kalmadı. Bu da iktidarın ne kadar sıkıştığını gözler önüne seriyor. Kral çıplak. Bizim için seçim sabahı da bu iktidarın geri dönülmez bir şekilde yıkılacağı, bu ve benzeri iktidarların kendisini üreteceği zeminleri yıkacağımız, demokratik cumhuriyetin temel zeminlerinin üretileceği mücadele aralığı takvimi olabilir” diye konuştu.

Üstesinden geleceğiz

“Üçüncü Yol” fikriyatının, yok sayılan bütün kimliklerin Türkiye’de iki seçeneğin mecbur olmadığına bir karşılık olduğunu söyleyen Çiçek, “Bu iktidar gitmediği sürece sadece Kürt, emek, kadın meselesi değil, toplumsal ve kültürel çürümeyi hep beraber yaşıyoruz. Toplum, halk olmaktan çıkmak ve bu düşmanlaştırıcı, savaş politikaları üzerinden kendini var eden yapının başka bir geri dönüşüm sürecine hizmet etmesine karşı başaracağız. İnsan, toplum olmaya ısrar edeceğiz. Dayanışma ve örgütlü bilincimizle bu işin üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Halkın dayanışması ve ittifakı, bu iktidarı devirecek yegane güçtür” cümlelerini kullandı.

Konuşmaların ardından buluşma, gazetecilerin vekil adayları ile yaptığı soru-cevap bölümü ile basına kapalı olarak devam etti.

İSTANBUL

#Yeşil #Sol #adayları #gazetecilerle #buluştu #Dayanışma #iktidarı #devirecek

EN SON EKLENENLER