Alevilerin siyasette olması sizi neden rahatız ediyor!

DEĞME ARİF BUNUN SIRRIN BİLEMEZ
BİLİR AMA YİNE ARİF OLAMAZ
HER MÜRŞİT ÖLÜYE DİRİ KILAMAZ
HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ OLMAYINCA

Bugün tüm toplumu kuşatan, insani değerlerle çelişen, o kadar kirlilik varken, erdemli ve ahlaklı bir toplum olan Alevilerin siyasete aktif olması ve kendi siyasi temsilciletini meclise yollaması sizi neden rahatsız ediyor?

Yüzyıllardır devletin resmî ideolojisinin gölgesinde bırakılan, hakları fetihçi zihniyetle red edilen, özellikle örgütlenmesi yasaklanıp her türlü engellenen, inancı demokratik ve barışçı içeriğinden koparılarak etkisizleştirilmeye çalışılan, Alevi toplumu bütün bu çabalarınızı boşa çıkaracaktır.

Alevilerin hak ve adalet mücadelesinde durduğu nokta apaçık bellidir. Onun yerini belirlemek ve tanımlamak size mi düştü?

Bakınız, Alevi ve Sünni toplum arasında farklılığı, Sünni din anlayışı üzerinde tarif ederek, her türlü kirli çağrışımı siyasetle kendi lehine çevirmeye çalışan devlete karşı, Yol’umuzun özüne sahip çıkmamız, ses çıkarmamız, mücadele etmemiz ve Alevilerin sesi olmamız neden size dert oluyor ?

Gelir eşitsizliğine ve sömürüye dayalı sermaye düzeni ile esas emek verenler ve inancımız yok sayılmaktadır.
Bu anlayış, biz Alevileri her türlü eşitsizlikle karşı karşıya bırakmıştır.

Buna karanlık zihniyete karşı, adaletsizliğe uğrayan tüm farklılıkları eşitlemenin en önemli yolu siyaset yapmaktan geçiyor.

Kısacası; Cemevlerimiz hem inanç merkezlerimizdir, hem de geçmişten bugüne Dergah niteliğindeki inanç mekanlarımızdır.

Toplumla, demokratik işleviyle, kamuyla arasındaki bağı kuran çok önemli birer örgütlenme merkezleridir. Devletin din anlayışının taşıyıcılığını yapan siz ve sizin zihniyetinizdekilerin disipline edeceği yerler değildir, bunu bilesiniz.

Unutmayın ki, toplumsal yapımızın varlığında süreklilik esastır.

Bu süreklilik inançsal belleğimizi oluşturan unsurların özüne uygun ve esasının yaşanmasıyla gerçekleşir. İnançsal yapımızın korunması, inanç ve ritüellerimizin bir tutarlılık içinde sürdürülmesi gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır. Bu mirasın korunmasına da gelecek kuşaklara aktarılmasına da kimse engel olamaz.

Tarihimizden de örnekleri olduğu gibi, varsın bütün oklar üstümüze yağsın.

Biz bu yolda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz.

Yol’umuz uzun ve gölgesi ağırdır bilesiniz. Bu karanlık zihniyetten kurtulacağımız günler çok yakındır.

Pirlerimiz ziyaretgahlarımız cümlemizin yoldaşı olsun…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri